Олланд закликав США зняти торгове ембарго з Куби

Читать на русском
Президент Франції Франсуа Олланд закликав до повного зняття торгового ембарго з Куби, виступаючи в зв'язку зі смертю лідера кубинської революції Фіделя Кастро.

Президент Франції Франсуа Олланд закликав США зняти торгове ембарго з Куби після смерті лідера кубинської революції Фіделя Кастро.

Про це повідомляє телеканал BFMTV, передає «Слово і Діло».

«Я хочу, з нагоди смерті Фіделя Кастро, знову акцентувати увагу на тому, що ембарго, яке негативно позначається на Кубі, повинно бути повністю знято», - зазначив Олланд.

За його словами, Куба повинна повноцінно бути присутньою в міжнародному співтоваристві та розглядатися в якості партнера.

Кубинська діаспора в Майамі влаштувала святкування у зв'язку зі смертю КастроКубинська діаспора в штаті Флорида радістю зустріла новину про смерть Фіделя Кастро. Люди вийшли на вулиці Майамі, назвавши те, що трапилося, шансом для зміни ситуації на Кубі.

«Хоча я неодноразово засуджував порушення прав людини на Кубі, я завжди вважав, що ембарго було неприйнятним одностороннім рішенням», - сказав президент.

Зазначимо, торгове ембарго проти Куби США ввели у 1962 році. Президент Барак Обама сприяв ослабленню санкцій, але йому не вдалося переконати Конгрес зняти їх остаточно.

Раніше повідомлялося, що 25 листопада кубинський революціонер, державний, політичний і партійний діяч, керівник Куби в 1959-2008 роках Фідель Кастро помер у віці 90 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: