Британці зможуть придбати громадянство ЄС після Brexit

Читать на русском
Жителям Великобританії потрібно буде робити щорічний грошовий внесок, і тоді вони і далі будуть користуватися пільгами ЄС, які дає громадянство.

У Європейському парламенті розробляють законопроекти, які зможуть дозволити громадянам Великобританії отримувати громадянство Євросоюзу після Brexit.

Про це повідомляє The Times, передає «Слово і Діло».

«Багато людей говорять про те, що не хочуть рвати зв'язків з Євросоюзом. Я згоден, що люди, які є громадянами ЄС і прагнуть зберегти європейське громадянство, повинні мати можливість зробити це»,— заявив виданню прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт.

Скільки Британії коштуватиме Brexit – TimesРізке падіння ВВП Великобританії змусить міністрів скоротити державні витрати або підвищувати податки.

Також він зазначив, що Європарламент проголосує за ці законопроекти до кінця року, потім план повинні схвалити всі країни - члени ЄС.

Однак у Британії ж ідею політиків ЄС розкритикували.

«Це спроба створити два класи громадян Великобританії і нівелювати підсумки референдуму. Брюссель піде на будь-які хитрощі, щоб не дати нам вийти з ЄС», - повідомив депутат Палати громад від Консервативної партії Ендрю Бриджен.

Нагадаємо, Великобританія почала готувати перший законопроект, який запускає процедуру виходу країни з Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: