У Британії знайдено мертвим експерта у справі Литвиненка

Читать на русском
У Великобританії знайшли мертвим експерта з радіації Метью Панчер, який брав участь у розслідуванні обставин загибелі колишнього агента російських спецслужб Олександра Литвиненка. У поліції перевіряють версії вбивства і самогубства.

Британський експерт з радіації Метью Панчер, який розслідував загибель колишнього агента ФСБ Олександра Литвиненка, був знайдений мертвим у своєму будинку.

Про це повідомляє The Times, передає «Слово і Діло».

На тілі Панчера були виявлені численні рани, зроблені двома ножами. Патологоанатом у підсумковому висновку написав, що Панчер завдав сам собі, однак відмовився категорично виключити версію про те, що це було вбивство.

Лондонський суд: Путін може бути причетним до вбивства Литвиненка (доповнено)У результаті публічного дізнання суддя Високого суду Лондона заявив, що президент Росії Володимир Путін, імовірно, причетний до загибелі колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Як відзначає видання, за п'ять місяців до самогубства 46-річний Панчер побував у Росії.

Нагадаємо, колишній співробітник російських спецслужб Литвиненко помер у Лондоні 23 листопада 2006 року від отруєння радіоактивним полонієм. Він неодноразово критикував Путіна, а перебуваючи при смерті сказав своєму батькові, що його отруїв президент Росії, писали британські ЗМІ.

Лондон звинуватив у вбивстві Литвиненка, колишнього офіцера Головного управління охорони РФ Андрія Лугового і зажадав його видачі Росії. Москва відмовилася видавати російського громадянина і звинуватила Лондон в політичній заангажованості розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: