Lufthansa продовжує страйк ще на кілька днів

Читать на русском
Пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa продовжать страйк до опівночі суботи, 26 листопада. Пілоти вимагають збільшити зарплати на більш ніж на 20 відсотків.
Фото з відкритих джерел

Пілоти німецької авіакомпанії Lufthansa продовжать страйк до опівночі суботи, 26 листопада.

Про це пише агентство Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

Заяву гендиректора підприємства Карстена Шпора про те, що підвищення заробітної плати пілотам може загрожувати майбутньому компанії, в профспілці назвали «надмірною драматизацією».

Зазначимо, профспілка пілотів Vereinigung Cockpit почала страйк 23 листопада. За два дні страйку німецькій авіакомпанії довелося скасувати близько 2 тисяч авіарейсів.

Пілоти вимагають збільшити зарплати більш ніж на 20%. У заяві профспілок, що організували страйк, йдеться про вимогу збільшити зарплати на 3,6% за кожен рік, коли вони були заморожені, тобто за п'ять років.

Європейський лоукостер може запровадити безкоштовні авіаперельотиАвіакомпанія-лоукостер Ryanair анонсувала запровадження безкоштовного тарифу на перельоти. Директор компанії Майкл О'Лірі запропонував оплачувати перельоти за рахунок доходів від спільної виручки з аеропортами.

Член правління німецької профспілки пілотів Cockpit Йорг Хандверг заявив, що минулго року Lufthansa отримала рекордний прибуток, однак зарплати зросли лише у членів правління та наглядової ради компанії. Це й обурило профспілки.

У Lufthansa кажуть, що один день страйків пілотів обходиться авіакомпанії в 7-9 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: