Ердоган пригрозив ЄС відкрити кордони Туреччини для біженців

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував позицію країн Заходу з питання кризи біженців і пригрозив відкрити кордони своєї країни.
Реджеп ЕрдоганФото з відкритих джерел

Президент Туреччини Реджеп Ердоган розкритикував позицію країн Заходу з питання кризи біженців і пригрозив відкрити кордони своєї країни.

Про це пише агентство Anadolu, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, не Захід, а Туреччина відкрила свої двері для 3,5 мільйонів біженців.

«Європа не виконала своїх обіцянок. Коли на кордоні Туреччини та Болгарії зібралися 50 тисяч біженців, у Європі почали думати про те, що станеться, якщо Анкара відкриє свої КПП», – зазначив Ердоган, додавши, що якщо Європа не змінить своєї позиції, то Туреччина відкриє кордони.

За словами турецького лідера, сьогодні в світі мільйони дітей та жінок потребують допомоги.

«Чи роблять щось для того, щоб допомогти їм? Ні! Замість цього організовують порожні обговорення, наприклад, про доцільність вступу Туреччини до ЄС», – сказав він, зауваживши, що для Анкари ці обговорення нічого не означають.

У Туреччині вважають призупинення процесу вступу до ЄС «упередженим»Резолюція Європарламенту, що закликає заморозити переговори про вступ Туреччини до ЄС, для Анкари не має жодної юридичної сили.

Ердоган висловив співчуття в зв'язку з тим, що світова спільнота не усвідомлює масштабів наявних проблем – конфлікти, насильство та кровопролиття в Сирії, Іраку, Афганістані, Лівії та Сомалі.

Президент Туреччини також сказав, що в Анкарі чудово розуміють, що виступаючи з попередженнями на адресу Євросоюзу, країна може зіштовхнутися з певною реакцією.

«Санкції погрожують запровадити ті, хто вже 53 роки не приймає Туреччину до ЄС. Але це нас не лякає, адже ми твердо стоїмо на ногах», – зазначив Ердоган.

Нагадаємо, напередодні Європарламент призупинив вступ Туреччини до ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: