Кабмін визначив, яким студентам допомагатиме держава

Читать на русском
Кабмін визначив 5 пільгових категорій студентів, які отримуватимуть цільову допомогу від держави.

Кабінет Міністрів затвердив порядок і умови надання державної цільової підтримки 5 категоріям громадян для отримання професійно-технічної та вищої освіти.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки.

«Уряд затвердив порядок та умови надання державної цільової підтримки для 5 категорій громадян для отримання професійно-технічної та вищої освіти, яка буде надаватися їм протягом навчання», - зазначили в відомстві.

Наступного року зарплати вчителів зростуть на 30% – ГриневичУсі педагогічні працівники 8-12 розрядів піднімуться вгору в тарифній сітці на 2 розряди, що призведе до збільшення зарплат вчителів на 30%.

Зокрема, підтримка буде надаватися особам, визнаним учасниками бойових дій і їх дітям, дітям, один з батьків яких загинув (пропав безвісти або помер) внаслідок захворювання, отриманого в період участі в антитерористичній операції, дітям, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи.

Дана держпідтримка буде надаватися у вигляді повної або часткової оплати навчання за рахунок коштів загального фонду державного або місцевого бюджетів, пільгових довгострокових кредитів на навчання, соціальної стипендії, безкоштовного забезпечення підручниками, безкоштовного проживання в учнівських гуртожитках і безкоштовного доступу до мережі Інтернет, системам баз даних в державних і комунальних навчальних закладах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив перелік з 19 спеціальностей для навчання в професійно-технічних закладах за кошти Державного бюджету у 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: