ЄС виділить Україні 104 мільйони євро на зарплати держслужбовцям

Читать на русском
Значна частина допомоги має бути спрямована на тренінги та підвищення кваліфікаційного рівня державних службовців.

На саміті Україна-ЄС буде підписана угода про виділення Україні 120 млн євро на антикорупційну реформу та реформу держслужби.

Про це йдеться в статті на «Європейській правді», передає «Слово і Діло».

«Під час саміту буде підписано дві угоди, які дозволять виділити Україні майже 120 мільйонів євро – 15 мільйонів на антикорупцію та 104 мільйони на реформу держслужби. Ключова позитивна новина: ЄС виділить гроші на підвищення зарплати державним службовцям», – наголошується в статті.

Як повідомляється, договір про 104 млн євро, скоріш за все, не буде підписаний. ЄС просто візьме на себе таке зобов'язання, а документально його оформлять пізніше, оскільки до саміту сторони просто не встигнуть завершити всі формальності.

«Ця сума надходить до Бюджету, а далі Україна використовує ці кошти на виконання програми реформи держслужби, зокрема, в питанні підвищення зарплати до гідного рівня», – говорить чиновник ЄС.

Підвищення зарплат чиновникам почнеться з «команд реформаторів у окремих міністерствах».

«Україна створює команди з підтримки реформ у кожному міністерстві, й ми будемо допомагати таким командам. Будуть пілотні міністерства – Мінфін, Мінагрополітики та Мінінфраструктури будуть тими, де почнеться експеримент», – додав європейський чиновник.

Значна частина допомоги має бути спрямована на тренінги та підвищення кваліфікаційного рівня державних службовців.

Раніше «Слово і Діло» пояснювало, що змусило депутатів відмовитися від підвищення своєї зарплати.

Нагадаємо, що окреме пенсійне забезпечення в результаті впровадження пенсійної реформи матиме лише одна категорія – військовослужбовці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: