Україна почала поставки газу з Ірану

Читать на русском
Середня митна вартість газового конденсату склала близько 427 доларів США або 11 тис. грн за тонну.

ПАТ «Укртатнафта» поставило перші 13 тисяч тонн газового конденсату з Ірану в жовтні цього року.

Відправником ресурсу виступила компанія National Iranian Oil Company (NIOC), а самі поставки здійснювалися в другій половині жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Oilnews.

Середня митна вартість газового конденсату склала близько $427/т або 11 тис. грн/т. При цьому в жовтні залізничним сполученням ПАO «ОдесаНафтопродукт» було відправлено «Укртатнафті» близько 10 тис. т газового конденсату.

Нагадаємо, що ПАТ «Укртранснафта» та «Укртатнафта» (оператор Кременчуцького НПЗ) підписали протокол про наміри прокачати в найближчі три роки 4 млн т азербайджанської нафти на завод. Згідно з документом, «Укртранснафта» висловлює готовність поставляти близько 1,3 млн т азербайджанської нафти на рік протягом найближчих трьох років.

«Укрнафта» спрогнозувала зниження нафтовидобутку в 2017 роціЗа прогнозами Укрнафти в 2017 році компанія очікує скорочення видобутку нафти на 15%. У 2016 році Укрнафта знизила видобуток нафти на 10%.

Як повідомлялося раніше, науково-дослідне судно «Искатель» піде в рейс із Одеси для виконання сейсморозвідувальних і геохімічних робіт на північно-західному шельфі Чорного моря на предмет виявлення нафти й природного газу.

Нагадаємо, ринок нелегальної торгівлі зрідженим газом і дизпаливом, що розростається на очах, змусив згадати історію боїв за паливний акциз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: