У Казахстані пропонують перейменувати столицю на честь Назарбаєва

Читать на русском
Депутати парламенту Казахстану пропонують до Нового року перейменувати Астану на честь Нурсултана Назарбаєва.

Під час спільного засідання палат парламенту Казахстану сьогодні була ухвалена декларація до 25-річчя незалежності республіки, в якій пропонується відобразити ім'я президента Нурсултана Назарбаєва в найменуванні казахської столиці та «інших важливих об'єктів країни».

Про це повідомляє Tengrinews, передає «Слово і Діло».

«Всі досягнення й перемоги незалежного Казахстану стали можливі завдяки самовідданій і невтомній праці кожного казаха під сильним і мудрим керівництвом першого президента Республіки Казахстан – лідера нації Нурсултана Абишевича Назарбаєва. Політична воля й стратегічне бачення президента Назарбаєва визначили успіх казахстанської моделі розвитку, що дозволило вийти Казахстану на траєкторію стійкого зростання», – сказав спікер нижньої палати парламенту Нурлан Нігматулін.

Його підтримав депутат Куаниш Султанов: «Великий шлях незалежності має бути увічнений. З урахуванням вищевикладеного необхідно звести в столиці монумент «Тәуелсіз Қазақстан». Пропонуємо відзначити в Конституції країни видатний внесок у розбулову нашої держави першого президента – лідера нації Нурсултана Абишевича Назарбаєва. Відобразити ім'я Єлбаси в найменуванні столиці та інших важливих об'єктів країни».

Більше того, за словами депутата, приставка «нур» (світло – Ред.) має з'явитися й перед назвами інших ключових для республіки об'єктів.

Як повідомлялося раніше, Україна і Казахстан виношують плани створення спільного підприємства з видобутку уранової руди із залученням технологій НАК «Казатомпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: