Кабмін перевірить цифри в платіжках за тепло

Читать на русском
Віце-прем'єр міністр Павло Розенко анонсував перевірки правильності нарахувань за тепло для населення.
Павло Розенко

Віце-прем'єр міністр Павло Розенко заявив, що Кабмін прийняв рішення про формування 5 робочих груп, які перевірять платіжки за тепло в Києві.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це міністр заявив в ефірі телеканалу «112» вчора ввечері.

«Понад 700 будинків отримали завищені в 2-2,5 рази платіжки на ЖКГ. Тому коли «Київенерго» почало розповідати про те, що вони не бачать підстав для перерахунку платіжок, а потім вибачте ми для 700 будинків неправильно перерахували, перше, що вони повинні були сказати, це вийти на прес-конференцію разом з заступником КМДА, стати перед людьми на коліна і сказати: «Вибачте, ми зробили величезну помилку при розрахунках платіжок», - заявив віце-прем'єр.

«Київенерго» визнало величезні рахунки за тепло результатом системної помилкиВеличезні суми за опалення в платіжках, які нарахували жителями столиці в листопаді 2016 року, можуть бути результатом «системної помилки» через великі обсяги даних мільйонів киян, які «Київенерго» змушене обробляти при нарахуванні платежів.

За його словами, Кабмін вживає відповідних заходів реагування. «Уряд не буде просто так спостерігати за такими маніпуляціями. Сьогодні була велика нарада за участю прем'єр-міністра, всі питання, пов'язані з цими платіжками в тому числі розглядалися і були присутні представники «Київенерго», я думаю, вони сьогодні почули прем'єра», - повідомив він.

«Сьогодні прийняли рішення, що на наступному тижні буде сформовано 5 робочих груп, які поїдуть в конфліктні точки, де є підстави говорити про несправедливі платіжки. Будуть представники Мінрегіонбуду, Нацкомісії регулювання енергетики, Мінсоцполітики. Такі робочі групи будуть розбиратися з ситуаціями на місці», - підкреслив Розенко.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація не виявила помилок у платіжках за тепло від «Київенерго», які жителі столиці отримали в середині листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: