КМДА витратить 10 мільйонів на охорону лічильників тепла

Читать на русском
КМДА планує витратити 10 млн грн на установку систем охорони лічильників обліку теплової енергії в житлових будинках у 2017 році.

Київська міська державна адміністрація планує виділити 10 млн грн на системи охорони лічильників.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Потрібно забезпечити стовідсоткове збереження цих приладів, тому на наступний рік ми передбачили в проекті Бюджету 10 мільйонів гривень на системи охорони теплопунктів, у яких розташовуються лічильники. В пілотному варіанті, де місто фінансувало встановлення такого устаткування, це було оброблено й непогано себе зарекомендувало», – сказав Пантелеєв.

Всі будинки Києва обладнають лічильниками до 2017 рокуКМДА планує до початку 2017 року обладнати тепловими лічильниками всі столичні будинки. Прилад обліку тепла економить у середньому 20 відсотків коштів на опалення.

Він зазначив, що вартість однієї системи становить 10 тис. грн, охорону буде здійснювати поліція охорони. Мешканці будинків, де такі системи будуть встановлені, платитимуть абонентську плату, яка, за словами Пантелеєва, становитиме від 3 до 5 грн на місяць.

Заступник голови КМДА повідомив, що до кінця року прилади обліку теплової енергії будуть встановлені у всіх будинках, які управляються містом, житлово-будівельних коооперативах та ОСББ. Також за кошти міського бюджету будуть відновлені вузли обліку в тих будинках, де прилади обліку були вкрадені. Вартість одного приладу обліку, за словами Пантелеєва, становить близько 30 тис. грн.

Пантелеєв нагадав, що кияни можуть не чекати черги на встановлення лічильника тепла, а подати заявку до КМДА на безкоштовне отримання лічильника. В такому разі Встановлення має здійснити сертифікована організація, послуги якої мешканці будинку оплачують самостійно.

Раніше повідомлялося, що міський голова Києва Віталій Кличко на 10% недовиконав план зі встановлення теплових лічильників у столичних будинках до початку опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: