На Донбасі у полоні бойовиків перебувають 109 українців – Геращенко

Читать на русском
В заручниках у бойовиків на Донбасі залишаються 109 українців, серед яких як військові, так і цивільні.
Геращенко назвала кількість заручників у бойовиків на ДонбасіФото: УНІАН

Зараз у в'язницях на окупованих територіях Донбасу перебувають 109 громадян України.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що разом із координатором ОБСЄ в Мінській гуманітарній підгрупі Тоні Фрішем зустрілася із сім'ями українців, яких утримують у в'язницях на окупованих територіях.

Заручники війни: правозахисник розповів про формули обміну полоненимиЕксперт Харківської правозахисної групи пояснив, чому не варто виключати формату обміну полоненими «один на трьох».

Фріш розповів, як пройшла його зустріч із заручниками, яких вдалося відвідати вперше за півтора року. Також обговорювалися й заходи щодо звільнення бранців.

«На сьогодні в списку заручників залишаються 109 українців, це цивільні та військові. Деякі військові перебувають у в'язницях понад два роки, ще після Іловайська, Дебальцевого», – підкреслила Геращенко.

Вона також пояснила, що в рамках переговорів у Мінську українська сторона не має повноважень обговорювати кримські питання, тому йдеться лише про заручників на сході України.

Раніше повідомлялося, що Україна піде на будь-які компроміси, щоб повернути заручників, і готова на формулу обміну трьох осіб на кожного нашого заручника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: