Вибори в ключових країнах ЄС: у Франції лідирує Ле Пен, у Німеччині – Меркель

Читать на русском
Відповідно до опитувань, лідер ультраправого руху Марін Ле Пен значно випереджає конкурентів у гонитві за кріслом президента Франції.
Марін Ле ПенФото: theins.ru

Лідер ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен, відповідно до опитувань, зі значним відривом лідирує у рейтингу президентських симпатій у Франції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на The Independent.

За даними видання, наразі рейтинг Ле Пен вищий від рейтингу її найближчого переслідувача – екс-президента і лідера республіканців Ніколя Саркозі на 29%.

«Лідер ультраправих має 29-відсоткову перевагу над найближчим конкурентом лідером республіканців Ніколя Саркозі, який відставав раніше на 8%. В свою чергу Саркозі має 15% переваги над лідером лівих Жан-Люком Меланшоном за результатами опитування компанії Іpsos, в якому проведено аналіз п'яти сценаріїв з різними кандидатами», – йдеться у редакційному матеріалі видання.

Експерт: одне з геополітичних очікувань Путіна – зміна «нормандської четвірки»Співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки розповів про перспективи «нормандського формату».

На тлі глобального зростання популізму в країнах Заходу, що ознаменувався рішенням Британії про вихід із ЄС та перемогою Дональда Трампа на виборах у США перемога лідерки ультраправих Ле Пен на президентських перегонах у Франції виглядає цілком імовірним, відзначає The Independent.

Між тим, в іншій країні-лідерці ЄС – Німеччині – про бажання взяти участь у виборах канцлера заявила лідер «Християнсько-демократичного союзу» і нинішня очільниця країни Ангела Меркель. Як показують соціологічні опитування, таке рішення Меркель підтримують більше половини німців. Наразі спливає третій термін її роботи на посаді канцлера.

Нагадаємо, вибори глав держав у Франції та Німеччині відбудуться у 2017 році.

Як уже писало «Слово і Діло», обраний президент США Дональд Трамп наступної весни зустрінеться з королевою Великобританії Єлизаветою II.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: