Мінагрополітики вдруге підвищило прогноз врожаю зернових

Читать на русском
Мінагропрод прогнозує збір врожаю зернових на рівні 64 млн тонн, що є найвищим показником за всю історію незалежності України.

Урожай зернових в Україні в 2016 році складе 64 млн тонн при середній врожайності 44 центнери з гектара.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий під час урочистих заходів, присвячених Дню сільського працівника в Україні, передає «Слово і Діло».

«Ми розраховуємо, що цьогоріч матимемо рекордний урожай на рівні 64 мільйонів тонн при середній врожайності 44 центнери з гектара», – сказав міністр.

За його словами, цей показник є найвищим за всю історію незалежності України.

Міністр уточнив, що найвищі показники з урожаю отримали Вінницька (5,4 млн тонн), Одеська (4 млн тонн), Полтавська й Харківська (близько 4 млн тонн) області. Під урожай 2017 року посіви озимих зернових культур складуть 7,4 млн га.

Ставка на сільське господарство знищить українську економіку – експертЗа підсумками 2016 року частка експорту продукції агропромислового комплексу в загальному обсязі українського експорту складе не менше 40%, подальше посилення такої залежності навряд чи додасть стабільності та перспектив економіці країни.

Раніше Мінагропрод прогнозував урожай на рівні 63 млн тонн. Цей прогноз також був підвищений із 62 млн тонн.

Нагадаємо, що українські аграрії за дев'ять місяців 2016 року експортували аграрної продукції на 10,4 мільярда доларів, що склало 40,2% від загального обсягу національного експорту за цей період.

Міністерство сільського господарства США (USDA) в жовтні поточного року підвищило прогноз експорту зерна з України на 1,4 млн тонн – до 38,5 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: