У Кабміні назвали робітничі професії, навчання на які фінансуватиметься з Бюджету

Читать на русском

Кабінет міністрів затвердив перелік із майже двох десятків професій для навчання в професійно-технічних закладах за кошти Державного бюджету.
Лілія ГриневичФото: gazeta.zn.ua

Кабінет міністрів України затвердив перелік із 19 спеціальностей для навчання в професійно-технічних закладах за кошти Державного бюджету в 2017 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства освіти й науки.

«Ці професії – пріоритетні для розвитку економіки країни, й підготовка кадрів за ними потребує державної підтримки. Завдяки цьому рішенню ми не лише забезпечимо пріоритетні галузі кваліфікованою робочою силою, а й суттєво підтримаємо професійно-технічні навчальні заклади», – цитує прес-служба слова міністра освіти Лілії Гриневич.

Йдеться про такі професії, як машиніст бурової установки; монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту та аспірації; бурильник і помічник бурильника експлуатаційного й розвідувального буріння свердловин нафти і газу; моторист бурової установки; тістороб; верстатник деревообробних верстатів; живописець; верстатник широкого профілю; токар; фрезерувальник; наладчик верстатів і маніпуляторів із програмним керуванням; складальник корпусів металевих суден; слюсар із ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів; монтер колії; виноградар; бджоляр; помічник машиніста тепловоза й помічник машиніста електровоза.

Загалом на фінансування навчання за цими напрямками уряд планує виділити в 2017 році 169,6 млн грн.

Нагадаємо, 15 листопада Президент підписав закон про працевлаштування випускників педагогічних і медичних вишів, який набуде чинності з 1 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: