Україна почала морські геолого-геофізичні дослідження в Чорному морі

Читать на русском
Україна із 17 листопада починає комплекс геолого-розвідувальних робіт із пошуку нафти й газу в шельфі Чорного моря.

17 листопада з Одеси вийде в рейс єдине в Україні науково-дослідне судно «Искатель».

Про це повідомляє прес-служба Державної служби геології і надр України, передає «Слово і Діло».

Рейсове завдання передбачає виконання нафтогазопошукових сейсморозвідувальних і геохімічних робіт у межах Кілійсько-Зміїного уступу та Криловского прогину на північно-західному шельфі Чорного моря.

Прикордонники зняли, як РФ викачує український газ на шельфі в Криму (відео)Державна прикордонна служба України зафіксувала використання російською окупаційною владою самопідйомних бурових платформ, стаціонарних платформ і суден забезпечення під прапорами РФ на українських родовищах природного газу в Чорному морі.

Наголошується, що це будуть перші морські геолого-геофізичні дослідження після трирічної перерви.

В Держгеонадр підкреслюють, що південний регіон країни залишається найменш вивченим і водночас одним із найбільш перспективних з точки зору запасів вуглеводнів. Наразі шельф Чорного моря освоєний всього на 4%.

У планах Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства – провести комплексні дослідження для виявлення й підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об'єктів на ділянці площею 6,77 тис. кв. км, що прилягає до південної частини Одеської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про плани ПАТ «Укргазвидобування» збільшити видобуток газу в Україні до 20 млрд кубометрів до 2020 року.

Раніше повідомлялося, що танкер ALHANI під прапором транспортував у Одеський морпорт перші 84,7 тисяч тонн азербайджанської нафти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: