Український файлообмінник EX.UA закривається

Читать на русском
Український ресурс-файлообмінник EX.UA закривається. Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті ресурсу. Власники ресурсу вказують, що він працював у правовому полі.
Фото з відкритих джерел

Український ресурс-файлообмінник EX.UA закривається.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті ресурсу, повідомляє «Слово і Діло».

Власники ресурсу вказують, що він працював у правовому полі.

«Не всім подобалося таке трактування законодавства, але ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику. При цьому ресурс не схвалює ту систему розподілу та управління авторськими правами, яка склалася сьогодні», – сказано у заяві.

Apple оштрафували на 13 мільярдів євроСума стягнута в якості відшкодування втрат, які ірландська економіка зазнала через недонарахування компанією податків.

Зазначається, що «останні законодавчі ініціативи в сфері нібито боротьби з піратством несуть всі ознаки нецивілізованого лобізму».

«Новий закон, який перебуває на підписанні у Президента, робить невигідним його дотримання: він буде діяти лише проти тих, хто спробує йому слідувати. Він буде стимулювати нехтування авторськими правами», – йдеться в заяві, де вказується, що вигоду від нього отримають тільки іноземні компанії.

«EX.UA завжди ідентифікував себе як національне файлове сховище й відкидав будь-які «пропозиції», пов'язані зі зміною доменної зони й території мовлення. Назва EX.to/co/ru для EX.UA неприйнятна», – йдеться в заяві.

Керівники ресурсу попросили користувачів вилучити файли зі своїх архівів до 30 листопада.

Нагадаємо, 32-річного творця Facebook Марка Цукерберга назвали бізнесменом року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: