ЄС закликає Трампа дотримуватися ядерної угоди з Іраном

Читать на русском
Міністри закордонних справ країн-членів ЄС обіцяють зі свого боку робити все можливе, щоб санкції з Ірану були зняті.

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС закликали всі сторони ядерної угоди з Іраном дотримуватися взятих на себе зобов'язань.

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Цей заклик став реакцією на побоювання, що новообраний президент США Дональд Трамп розірве угоду, яку він назвав «найгіршою в світі».

«Євросоюз прихильний підтримці повної та ефективної імплементації шляхом усунення економічних та фінансових санкцій, пов'язаних з ядерною угодою та налагодженням зв'язку з приватним сектором для розвитку зростання у сфері торгівлі та інвестицій», – йдеться в спільній заяві міністрів.

Команда Трампа визначилася з основними кандидатами на посаду держсекретаря СШАНовий президент США розглядає кандидатури екс-мера Нью-Йорка та колишнього постпреда при ООН на посаду держсекретаря.

Нагадаємо, перемогу на виборах президента США здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. Інавгурація відбудеться 20 січня.

Відзначимо, що Трамп під час передвиборчої кампанії обіцяв розірвати або заново підписати всі невигідні, на його думку, міжнародні угоди США.

Зокрема, він активно критикував ядерну угоду з Іраном. Завдяки цій угоді використання ядерних центрифуг в Ірані було обмежено в обмін на скасування міжнародних санкцій проти цієї країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: