Моя боротьба: що обіцяли мери міст у зв'язку з підготовкою до зими

Читать на русском
У зв'язку зі снігопадами майже у всій країні Слово і Діло вирішило зробити огляд обіцянок українських мерів щодо прибирання снігу.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявив, що місцева влада почала виписувати штрафи за несвоєчасне прибирання снігу в столиці. У зв'язку з цим «Слово і Діло» зробило огляд обіцянок міських голів щодо підготовки до зими та прибирання снігу.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує закупити 49 одиниць снігоприбиральної технікиСказано 5 серпня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Так, першою обіцянкою, зафіксованою «Словом і Ділом» у чинних мерів, є зобов'язання міського голови Києва Віталія Кличка. 5 серпня 2014 року він повідомив, що міська влада планує до осінньо-зимового періоду додатково закупити 49 одиниць снігоприбиральної техніки. Уже 11 вересня того ж року заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що для належної прибирання снігу та криги влада додатково закупила 49 одиниць снігоприбиральної техніки та необхідні матеріали.

Ще одну обіцянку мер Києві зробив 4 листопада 2016 року. Кличко запевнив, що взимку на вулицях міста не будуть використовувати жодних реагентів. За його словами, «Київавтодор» посипатиме дороги харчовою сіллю, яка розмішується з піском. Поки ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Його колега із Луцька Микола Романюк 15 квітня 2015 року заявив, що планує збільшити кількість машин механічного прибирання в місті. Наразі повідомлень про надходження техніки не було, але обіцянка перебуває в процесі виконання.

А ось міський голова Харкова Геннадій Кернес 25 жовтня 2015 запевнив, що комунальні служби міста готові до зими. Щоправда виконати обіцянку йому так і не вдалося. 2 грудня 2015 року перший снігопад у Харкові призвів до транспортного колапсу, зупинки електрички, повалених дерев та пошкоджених автомобілів жителів міста. Комунальники не встигали прибирати сніг не лише на міжквартальних дорогах, а й на основних магістралях Харкова.

Кернес запевняє, що Харків до зими готовийСказано 15 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Архів

Своєю чергою, мер Чернівців Олексій Каспрук у своїй передвиборчій програмі пообіцяв оновити тролейбусний парк та іншу комунальну техніку. Поки ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк 1 грудня 2015 року запевнив, що не допустить комунального колапсу в місті. За його словами, місто має зустріти зиму у всеозброєнні. Але це виявилося не зовсім так. 11 січня 2016 року в Запоріжжі із самого ранку йшов дощ. У результаті негоди тротуари перетворилися на струмки. Йдучи на роботу, людям доводилося перебиратися через величезні калюжі. Відзначимо, що жителі міста залишилися дуже незадоволені роботою комунальних служб, відповідальних за прибирання снігу. Обіцянку провалено.

Мер Одеси Геннадій Труханов 21 грудня 2015 року також обіцяв, що вся техніка й комунальні служби міста готові до примх негоди. 5 січня 2016 року в Одесі пройшов снігопад, який спровокував затори в центрі міста, громадський транспорт був переведений на режим роботи вихідного дня – на лініях працювало менше маршруток, автомобілістів просили не виїжджати без необхідності. Рух на центральних вулицях був ускладнений, незважаючи на те, що роботи з очищення снігу велися з другої години ночі. Таким чином, Труханов не виконав свою обіцянку.

Олександр СимчишинМіський голова Хмельницького
Симчишин пообіцяв, що на 2017 рік для кожного ЖКГ буде закуплена снігоочисна технікаСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

А ось міський голова Хмельницького Олександр Симчишин 27 січня 2016 року пообіцяв, що на 2017 рік для кожного житлово-комунального господарства міста буде закуплена снігоочисна техніка. Уже 22 вересня, підбиваючи підсумки готовності до зими, він зазначив про виконання двох завдань: місто є чи не першим в Україні, де встановлено 100% лічильників обліку тепла й кожен ЖЕК отримав додаткову снігоочисну техніку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: