У Кремлі доручили забезпечити поставки газу в Генічеськ

Читать на русском
Путін розпорядився знову почати поставки газу в українське місто Генічеськ, ситуація в якому, минулої зими була близька до гуманітарної катастрофи.

Президент РФ Володимир Путін після звернення окупаційної влади Криму доручив забезпечити поставки газу в український Генічеськ.

Про це повідомляє прес-служба Кремля, передає «Слово і Діло».

Так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов під час зустрічі з Путіним заявив, що нібито «надійшло звернення від жителів міста Генічеськ» про постачання природного газу з території Криму.

«Треба, звичайно, налагодити фінансову дисципліну в стосунках із сусідами, це зрозуміло. Але, тим не менш, допомогти треба, так що зробіть все те ж саме, що і в минулому році», - сказав президент РФ у відповідь на заяву Аксьонова.

При цьому Аксьонов заявляє, що «при поставках минулого року утворилася заборгованість 18 мільйонів рублів перед «Чорноморнафтогаз» і вона досі не погашена.

«Нафтогаз» отримає $500 мільйонів кредиту на закупівлю газуНАК «Нафтогаз України» розраховує отримати кредит у розмірі $500 млн під гарантії Світового банку до кінця листопада.

Нагадаємо, що скандал з газопостачанням Генічеська розгорівся після того, як російські ЗМІ повідомили, що мер міста Олександр Тулупов нібито особисто звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про постачання газу в зв'язку з холодами».

ЗМІ стверджували, що газ почав надходити з території Криму саме завдяки зверненню.

Тулупов спростував цю інформацію. За словами Тулупова, ні з якими проханнями до Путіна він не звертався.

У «Нафтогазі» пояснили, що з самого початку російської окупації Криму Генічеськ забезпечується виключно газом з родовища «Стрілкове», розташованого в Херсонській обл. біля Арабатської стрілки, а невикористаний газ зберігався на тимчасово окупованій території.

При цьому в «Нафтогазі» підкреслили, що російський газ в Генічеськ не постачався і не поставляється.

У січні стало відомо, що місто Генічеськ на півдні Херсонської області перестав отримувати реверсний газ з території окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: