Експерт пояснив, чому Україні доведеться розраховувати лише на себе й не чекати кредитів

Читать на русском
Володимир Сіденкоекономічний експерт

МВФ дав перший сигнал Україні про те, що роздача грошей може бути переглянута.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив консультант з економічних питань Центру Разумкова Володимир Сіденко, аналізуючи заяву МВФ з приводу того, що українські чиновники приховали свої статки в е-деклараціях.

«Заява МВФ свідчить про те, що за Україною уважно стежать, а декларації справили певне враження у відповідних міжнародних організаціях. Навряд чи вдасться уникнути наслідків. Не виключено, що це питання буде поставлено не лише МВФ, але й Євросоюзом», – аналізує Сіденко.

Як зауважив експерт, тепер від України вимагатимуть не лише декларацій, але й розслідувань надмірних статків.

На кредитування впливають США, а новообраний президент Америки не є прихильником роздачі коштів.

На його переконання, це не зможе не позначитися загалом на позиції США щодо виділення коштів у провідних організаціях.

«Зараз вимоги для нас будуть більш жорсткими. Це потрібно розуміти. МВФ уже дав перший сигнал», – підкреслив експерт.

Кредитна залежність від МВФ: до чого призведе життя в борг? Оцінки експертівПоліттехнолог проаналізував перспективу отримати транш МВФ і пояснив, чому потрібно відмовитися від кредитної залежності.

«У нових умовах Україна має розраховувати на власні ресурси, на пошук джерел всередині країни. Це абсолютно однозначний сценарій», – пояснив Володимир Сіденко.

Як відомо, ще кілька тижнів тому в НБУ запевняли, що розраховують отримати кредит МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів наприкінці цього року. Днями голова Нацбанку Валерія Гонтарева повідомила, що Україна ризикує залишитися без траншу МВФ, внаслідок чого виникнуть серйозні проблеми в економіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: