Українців чекає тепла зима, а грудень буде теплішим за листопад – синоптик

Читать на русском
Кандидат географічних наук Віра Балабух розповіла, що українців чекає тепла зима. За її словами, дуже висока ймовірність того, що грудень буде тепліший за листопад.
Фото з відкритих джерел

Українців чекає тепла зима.

Про це розповіла Віра Балабух, кандидат географічних наук, завідувач відділу синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту НАНУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

Німеччина передала Києву 15 снігоприбиральних машин – КличкоФедеральне міністерство транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини передало Києву 15 одиниць багатофункціональної снігоприбиральної техніки, яка працюватиме на вулицях столиці в зимовий період.

«У нас є умовна вісь (Вісь Воєйкова – Ред.), яка розділяє Європу. Одна її частина під впливом Атлантики, а інша – континентальна. В нас вона пролягає від Харкова до Одеси. І все, що західніше, перебуває під впливом Атлантики. Антициклон, який у нас є, переміститься на схід і в Україну прийдуть теплі повітряні маси», – розповіла Балабух.

За її словами, нас чекає теплий грудень.

«Дуже висока ймовірність того, що в нас грудень буде тепліший за листопад. Та й усі наукові прогнози говорять про дуже теплу зиму цього року. А інформація про дуже холодну зиму виникає напередодні опалювального сезону або переговорів про газ», – додала вона.

Нагадаємо, раніше народний синоптик Леонід Горбань пророкував сувору зиму з лютими морозами та сніговими заметами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: