Україна і Румунія запустять переправу через Дунай у 2017 році

Читать на русском
В рамках реалізації цього проекту українське підприємство випереджає свого румунського партнера на 4-5 місяців.

Переправа Орловка-Ісакча, яка з'єднає Румунію і Україну через річку Дунай, буде введена в експлуатацію в жовтні 2017 року згідно з оцінкою за песимістичним сценарієм розвитку.

Такий прогноз висловив заступник гендиректора ТОВ «Поромний комплекс «Орловка» Віталій Нікула, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням ЦТС.

«У рамках реалізації цього проекту українське підприємство-інвестор випереджає свого румунського партнера на 4-5 місяців. За останніми даними, румунське підприємство перебуває на стадії узгодження проекту та отримання всіх необхідних дозвільних документів, і щойно цей процес ними буде завершений, ми плануємо синхронно запустити подальші будівельні роботи», – зазначив Нікула.

Наразі компанія виконала 30% будівельних робіт. Зокрема, підготовлена основа для подальшого будівництва переправи, підведена 2-кілометрова лінія електропередачі та дві альтернативні лінії зв'язку (згідно з нормами й вимогами митної та прикордонної служби України). Крім того, на території майбутнього поромного комплексу збудована водонапірна свердловина, на яку отримано всі дозвільні документи.

Передбачається, що на переправі будуть працювати 4 пороми з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі складе не більш ніж 900 метрів.

Кабмін скасував плату за довгострокові візи з РумунієюКабінет міністрів України затвердив укладену раніше угоду про скасування плати за оформлення довгострокових віз із Румунією.

Нагадаємо, будівництво стартувало восени 2015 року. Перед цим Одеська облдержадміністрація передала ТОВ «Поромний комплекс «Орловка» в оренду терміном на 49 років дві земельні ділянки в Ренійському районі.

Як повідомлялося раніше, Україна і Молдова починають будівництво ділянки залізниці Бессарабка-Березине в обхід Придністров'я.

У вересні в Румунії пройшли спільні військові навчання Blonde Avalanche-16, в яких взяли участь військовослужбовці з Румунії, України, Угорщини та Словаччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: