Експерт пояснив, що може запустити сценарій перевиборів

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Зараз невдоволення в суспільстві на тлі оприлюднення доходів чиновників значно зростає, але варіант із перевиборами буде заблокований ВР.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи сценарій можливих дострокових виборів до Верховної Ради.

«Оприлюднення е-декларацій створило серйозний негатив у суспільстві щодо представників парламенту. Не виключено, що тема позачергових виборів на сьогодні може бути актуалізована. Кількість людей, які підтримають ідею позачергових виборів, однозначно зросла», – розмірковує експерт.

У разі перевиборів виборець чекатиме нових облич та нового розкладу в парламенті. Довіри до цього парламенту вже практично не залишилося.

Як зауважив політолог, зараз, коли люди незадоволені саме результатами електронного декларування, коли фактично скомпрометований парламент, зовсім в іншому ключі, ніж це було раніше, то, безперечно, політики розуміють, що втратили підтримку суспільства, й Верховна Рада першою блокуватиме сценарій перевиборів.

Тим не менше, підкреслив він, зараз якраз е-декларування варто розглядати як дуже сильний фактор посилення розчарування в суспільстві законодавчими органами.

Як відомо, після першої хвилі запуску е-декларування на Заході не приховували здивування статками, які чиновники тримають вдома.

Наразі у МВФ підозрюють, що українські чиновники не вказали все своє майно в деклараціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: