Економіст розповів, що буде з доларом і ринками після перемоги Трампа

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Коливання фондових та валютного ринків тимчасові. Це звичайна емоційна реакція.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, аналізуючи коливання курсу та котирування на фондових ринках на тлі результатів виборів у США.

«Через деякий час, вже наступного тижня, ринки заспокояться. Зараз коливання ситуативні», – наголосив економіст.

«В американській політичній системі особа президента не є вирішальною з точки зору американської політики – як внутрішньої, так і зовнішньої. Політику веде партія, від якої висувався кандидат, що переміг. У зовнішній політиці Республіканська партія завжди була жорсткішою. Стратегія демократів – м'яка сила, а республіканців – домінація США в глобальній політиці та економіці», – розповідає Новак.

Трамп не зможе вплинути на валютну ситуацію кардинально, які б він не мав погляди та якою б не була його риторика. Зараз він президент і слідуватиме загальній політиці Республіканської партії та її традиціям.

За його словами, в економічній політиці не має значення, хто перемагає. Все одно перемагає бізнес та економічний інтерес США як держави. Будь-яка партія діє за стратегією економічного інтересу та вигоди.

«Жодного розвороту курсу не буде. Зараз іще можливі коливання на тлі післявиборчих заяв, але вже з наступного тижня ринки заспокояться й реагуватимуть суто на економічні показники», – переконаний Андрій Новак.

Зазначимо, що долар США рухається вниз, мексиканський песо «пішов у вільне плавання», зростають суверенні облігації й золото.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: