Експерт оцінив шанси Саакашвілі потрапити до Верховної Ради

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Від самого початку Саакашвілі розривався через політичні амбіції, так і не зумівши обрати щось основне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи політичні перспективи Саакашвілі та його проекту в Україні.

«Саакашвілі хотів поїхати в Грузію, оскільки думав, що його партія переможе. Хотів Одесу зробити передовим регіоном й одночасно займався антикорупційним рухом. Він так і не обрав, чим займатися. Тому ані в Грузії, ані в Одесі, ані з проектом нічого не вийшло», – розмірковує Небоженко.

Губернаторство Саакашвілі в цифрах і фактахНа посаді голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі виконав 14 обіцянок із 34.

За його словами, оскільки Саакашвілі вважає, що Порошенко його зрадив, зараз він буде спеціалізуватися на корупції.

«Може спрацювати тандем – «єврооптимісти», які будуть бити з одного боку, висвітлюючи корупційні схеми Президента та його оточення, і Саакашвілі, який буде це підхоплювати й розносити. Ось така схема небезпечна», – припускає політолог.

Зараз Саакашвілі візьметься за особисту критику Порошенка та його оточення. Можливо, що він спробує відновити проект, але час свій він уже втратив.

«Потрібно було раніше займатися чимось одним – або проектом, або Одесою. Зараз це буде важко. Українці дуже легкі на любов до нового лідера, але якщо цей лідер починає «тягнути гуму», швидко розчаровуються. Він втратив час», – пояснив експерт.

Можливо, уточнив політолог, якимось дивом, якщо він обере чітку лінію й за підтримки Заходу, ситуація зміниться.

Додамо, Президент Петро Порошенко пов'язав відставку Саакашвілі з програшем на грузинських виборах і заявив, що приймає його рішення перейти до опозиційної політичної діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: