Банки скорочують заборгованість перед НБУ

Читать на русском
Банки поступово скорочують заборгованість перед НБУ, зменшивши її на 13 відсотків за підсумками третього кварталу.

Боргове навантаження комерційних банків падає. Їхній борг перед НБУ в третьому кварталі знизився ще на 13% – із 32,25 млрд до 28 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Investfunds.

Скорочення заборгованості за кредитами рефінансування платоспроможних банків трактується в Нацбанку як одна з ознак оздоровлення банківської системи.

На початку третього кварталу лише десять зі 108 банків мали борги перед НБУ. До кінця кварталу два з них повністю розрахувалися: банк «Траст-капітал» повернув 1,3 млн грн, а «Банк Кредит Дніпро» – 267,75 млн грн.

«СЕТАМ» і ​​ProZorro об'єднали зусилля з продажу майна банків-банкрутівДержпідприємство «СЕТАМ» (Система електронних торгів арештованим майном) долучилося до багатостороннього меморандуму з реалізації активів неплатоспроможних банків, що буде базуватися на принципах системи ProZorro.

Із загального тренда вибиваються «Промінвестбанк» і «Південний», які збільшили борги перед НБУ на 7,2% і 13,6% – на 107,7 млн ​​грн і 68 млн грн відповідно. Динаміка заборгованості «Фортуна-банку» поки невідома – він не оприлюднив звітність.

Нагадаємо, що в серпні 2016 року чинні банки отримали прибуток на загальну суму 2,7 млрд грн, всього в прибуток вийшли 78 українських банків.

Раніше НБУ розширив перелік підстав для визнання банку проблемним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: