На Київщині зафіксований спалах африканської чуми свиней

Читать на русском
В одному з фермерських господарств Київської області від африканської чуми померли близько десятка свиней.
Фото: УНИАН

У Тетіївському районі Київської області зареєстрований спалах африканської чуми свиней.

Про це з посиланням на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомляє «Слово і Діло».

Йдеться про приватне господарство «Слобода», де утримується поголів’я з приблизно 700 свиней. Після того, як там була зареєстрована загибель 9 тварин,4 листопада Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи встановив наявність у померлих свиней африканської чуми.

Українські фермери перейдуть на біореакториУкраїнські агрохолдинги перейдуть на використання біоенергетики, незважаючи на те, що зараз у країні найнижчий показник використання біоенергетики в Європі.

«З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Тетіївській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку, зон захисту та нагляду», – повідомили в Держслужбі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Наразі вживаються заходи з локалізації й недопущення поширення збудника хвороби.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада України продовжила мораторій на перевірку бізнесу до 31 грудня 2017 року. Під дію мораторію не підпадають планові заходи Державної ветеринарної та фітосанітарної служби в частині перевірки безпечності та якості харчових продуктів.

Додамо також, що 26 жовтня уряд ухвалив нові санітарні правила в лісах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: