Новий губернатор Житомирської області дав одразу п’ять обіцянок

Читать на русском
Голова Житомирської обласної держадміністрації Ігор Гундич дав перші обіцянки на цій посаді.
Ігор Гундич

Протягом першого місяця на посаді голови Житомирської обласної держаної адміністрації Ігор Гундич зробив 5 заяв, які «Слово і Діло» кваліфікувало як обіцянки.

Зокрема, він пообіцяв збільшити кількість котелень, що працюють на альтернативному паливі, на 20 одиниць у 2017 році. До нього переводити котельні на альтернативні види палива почав його попередник Сергій Машковський, чия обіцянка, зафіксована в листопаді 2014 року, була виконана.

Також наступного року новий обласний голова запланував виділити на гранти для громадських організацій 1 млн грн, а для контролю використання фінансів – створити в структурі ОДА спеціальний відділ.

Крім того, Гундич зобов’язався створити опорні школи з інклюзивними класами у всіх районах Житомирщини наступного року. Наразі в області працюють 19 опорних шкіл. Як відомо, їх відкриття стало одним із пріоритетів роботи міністра освіти Лілії Гриневич, яка виконала свою обіцянку про відкриття щонайменше 139 таких навчальних закладів до вересня 2015 року.

Ще одним із напрямків роботи нового губернатора стало відкриття в регіоні сучасного онкодиспансера. Нагадаємо, попередній голова Житомирської ОДА Сергій Машковський у 2015 році став фігурантом гучного скандалу, пов’язаного з купівлею та встановленням магнітно-резонансного томографа для обласної клінічної лікарні ім. О. Горбачевського. Тоді МРТ не встигли вчасно встановити через неспроможність домовитися з виробником апарату про порядок оплати.

Гундич пообіцяв відкрити сучасний онкодиспансерСказано 2 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Чи вдасться Гундичу стати більш успішним керівником області? «Слово і Діло» пильно стежитиме за виконанням обіцянок новим головою Житомирської ОДА та надалі фіксуватиме його заяви. Як, власне, й інших губернаторів, про рівень відповідальності яких можна дізнатися на нашому сайті в розділі «Голови обладміністрацій».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: