Рабінович: я не розумію, що роблю у Верховній Раді

Читать на русском

Народні депутати прокоментували ініціативу позбавлення половини зарплати депутатів-прогульників.

Народний депутат України Вадим Рабінович розповів, чи прогулює він засідання Верховної Ради.

«Я навіть не прогулюю, гірше – я не до кінця розумію, що я тут роблю. Я подаю законопроект, ось учора подав, щоб 50% задекларованого віддали до соціального фонду. Але закони, які подає хтось, окрім коаліції, просто не розглядаються. Поясніть, що я тоді маю тут робити? Сидіти й дивитися? Своєю присутністю допомагати їм штампувати закони?», – розповів нарпдеп у коментарі «Слову і Ділу».

Рабінович переконаний, що навіть позбавлення половини зарплати не дисциплінує нардепів-прогульників.

«Я думаю, що для народних депутатів, які сидять у залі, зарплата взагалі не має значення. Я нещодавно дізнався, що вони беруть компенсацію на житло, тут, виявляється, перукарня є якась, де їх стрижуть, їдальня, де ми з вами їмо, а поруч ще є якась маленька, де вони сидять за столиками. Я жодного разу туди не ходив, не ходив до перукарні, не користуюся машинами, не беру надбавок і не розумію, як цим створінням вистачає совісті дивитися людям в очі», – пояснив він.

Рабинович: я не понимаю, что делаю в Верховной РадеSlovoiDilo

Своєю чергою, представник «Народного фронту» Вікторія Сюмар переконана, що грошове покарання зможе дисциплінувати нардепів.

«Я думаю, що так, потрібно щось роботи, чесно кажучи. Один раз за все життя прогуляла, коли хворіла, за два роки. Мене дуже дивують люди, які потрапляють до парламенту й займаються своїм бізнесом після цього. Це конкретна робота, яку сьогодні потрібно робити, великі шанси нарешті сьогодні щось зробити для країни. Й людей, які лінуються ходити на роботу до парламенту, просто потрібно відкликати з народних депутатів. Хай собі займаються спокійно бізнесом», – зазначила Сюмар.

Сюмар: у прогульщиков нужно забирать мандатыSlovoiDilo

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає зменшення заробітної платні на 50% у разі відсутності народного депутата більш ніж на двох засіданнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: