Експерт про справу Сущенка: Путіну потрібен заручник, якого він зламає

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Сущенка ніхто не віддасть швидко. Можливо, справа буде навіть довшою, ніж у випадку із Савченко.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів незалежний політичний експерт Віктор Каспрук, аналізуючи нараду МЗС із приводу звільнення Романа Сущенка та заяву адвоката Марка Фейгіна про пошук кандидатури для обміну.

«У випадку з обміном Сущенка наловити сеператистів та обміняти їх не вийде. РФ діє методами КДБ, а ми знаємо про дії під час холодної війни. Можна спіймати когось із російських журналістів, але навряд чи Україна вдасться до такого. Тому потрібно шукати реальні варіанти з розумінням того, що цей обмін швидким не буде», – розмірковує експерт.

Це може бути обмін на персону дещо вищого калібру. Але питання в тому, чи є у нас така людина.

Крім того, на міжнародній арені політична ситуація та ставлення до РФ також змінилися, тому навряд чи Путін розраховує на торги щодо санкцій.

При цьому, як припустив політолог, не варто виключати, що для РФ принциповою може бути мета знайти та спіймати тих, хто може зламатися.

Сущенко про першу добу затримання: морили голодом і не давали навіть водиЗатриманому в РФ Роману Сущенко в першу добу після затримання не давали їжі та води і чинили на нього психологічний тиск.

«ФСБ діє методами КДБ. Тортури, які застосовувалися до наших політв'язнів, – це методи Гестапо. Путіну потрібен заручник, якого вони зламають. Головне – почути свідчення проти держави Україна», – вважає Каспрук.

«Путін шукає того, хто здасться публічно й свідчитиме проти України», – резюмував він.

Раніше Марк Фейгін заявив, що звільнення Романа Сущенка можливе лише через обмін і вирішити це може лише Путін. Зараз адвокат повідомив про намір долучити французьких політиків до переговорів із Москвою щодо звільнення Сущенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: