У МЗС обговорили питання звільнення Сущенка

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ України відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорили ситуацію з незаконно утримуваним в РФ журналістом Романом Сущенком.

У департаменті консульської служби МЗС повідомили, що в Міністерстві закордонних справ України відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорили ситуацію з незаконно утримуваним у РФ журналістом Романом Сущенком.

Про це повідомляють в МЗС, передає «Слово і Діло».

Варто відзначити, що в нараді брали участь представники Мінінформполітики, Міністерства юстиції, Генпрокуратури, СБУ, уповноваженого ВР з прав людини, Секретаріату урядового уповноваженого в справах Європейського суду з прав людини, інформагентства «Укрінформ», а також адвокат українця Марк Фейгін.

Фейгін розповів про перебіг засідання у справі СущенкаРосійський суд відхилив апеляцію на арешт українця та продовжив арешт Сущенка. В справі журналіста адвокат вбачає процесуальні порушення та нестачу доказів.

Відомо, що в ході наради було вирішено використати комплекс заходів, який буде спрямований на захист незаконно утримуваного українця.

«Під час наради було опрацьовано комплекс заходів, спрямованих на захист нашого співвітчизника з метою його якнайшвидшого повернення до України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше адвокат Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що українець може стати ключем для звільнення ув'язнених в Україні росіян, які необхідні Кремлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: