Рада запровадила систему штрафів для телеканалів і провайдерів

Читать на русском
Верховна Рада сьогодні ухвалила в другому читанні законопроект, який запроваджує систему штрафів для телеканалів і провайдерів програмної послуги.
Фото з відкритих джерел

Верховна Рада сьогодні ухвалила в другому читанні законопроект, який запроваджує систему штрафів для телеканалів і провайдерів програмної послуги.

«За» проголосували 236 нардепів, повідомляє «Слово і Діло».

Розмір штрафів прив'язали до розміру ліцензійного збору. Раніше їх встановлювала Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Якщо на телеканалі помітять заклики до насильницької зміни конституційного ладу України, заклики до війни, розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі, пропаганду винятковості або неповноцінності осіб за расовою, релігійною чи іншою ознакою, його можуть оштрафувати на суму, що дорівнює 25% розміру ліцензійного збору.

Верховна Рада запровадила квоти на радіо та телебаченніНародні депутати проголосували закон про запровадження квот на український продукт на радіо та телебаченні.

Також штраф у 25% загрожуватиме провайдерам, які включать до своєї мовної сітки програми та передачі, не включені до списку дозволених до ретрансляції.

За трансляцію програм із пропагандою органів держави-агресора або виправданням окупації території України, фільмів і передач за участю осіб із «чорного списку», програм із пропагандою наркотиків, порнографії, програм із ворожінням загрожуватиме штраф у розмірі 10% від ліцензійного збору.

За порушення ліцензійних умов передбачений штраф у розмірі 5% від ліцензійного збору.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко вказав олігархам на низьку частку української мови на телебаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: