Підписано бюджетну постанову щодо скасування підвищення зарплат депутатам – Парубій

Читать на русском
Спікер ВР України Андрій Парубій разом із низкою депутатів внесли на розгляд парламенту проект постанови про скасування рішення про підвищення зарплати парламентарів.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій у понеділок підписав проект постанови №5000-П «Про висновки та пропозиції до проекту закону України про Державний бюджет на 2017 рік».

Про це повідомляється на сайті парламенту, передає «Слово і Діло».

Ухвалення цієї постанови означає схвалення Державного бюджету в першому читанні.

Проте в ньому було закладено підвищення посадових окладів народних депутатів із 1 листопада.

Парламентські фракції погодилися, що зараз підвищувати зарплати нардепів несвоєчасно, й вирішили скасувати цю норму на засіданні 1 листопада.

Тому Парубій разом із 8 іншими депутатами сьогодні також зареєстрував відповідний проект №5323. Згідно з ним, пропонується вилучити з постанови «Про висновки та пропозиції до проекту закону про Державний бюджет на 2017 рік» пункти 3 та 4, які стосуються питань оплати праці депутатів.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 жовтня 230 голосами ухвалила постанову про висновки та пропозиції до проекту закону про Держбюджет-2017, додаток №2 до якого визначає розміри посадових окладів народних депутатів.

Наразі не входять до складу якого-небудь комітету 26 членів парламенту з 423 народних депутатів. Мінімальна зарплата наразі складає 1450 грн.

24 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що ініціатива щодо підвищення заробітних плат депутатам буде відхилена.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що керівники фракцій висловлюються за скасування підвищення зарплат депутатам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: