Експерт розповів, на що розраховував Путін, погодившись на участь США в «нормандському форматі»

Читать на русском
Олексій Мельниквійськовий експерт

Ця заява протилежна позиції Росії, яка була до цього часу, тому ставлення до неї досить скептичне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, аналізуючи згоду президента Росії Володимира Путіна залучити до «нормандського формату» США.

«Вже неодноразово були випадки, коли Путін пояснював, що його неправильно зрозуміли. Важливо, чи будуть зараз якісь ініціативи щодо реалізації. Насправді ж, Путін чудово розуміє, що наступні три місяці США навряд чи зможуть відволікатися на якісь інші справи, крім своїх виборів», – розмірковує Мельник.

Тому, за його словами, скоріш за все, ця заява або буде спростована, або вона була зроблена з розрахунку, що це в принципі не буде реалізовано.

Поява за столом «нормандського формату» представника США кардинально змінила б розстановку сил. Зараз «нормандська четвірка» працює в режимі «три на одного-два на два» залежно від того, що обговорюється.

«В разі появи США вони стануть однією зі сторін, які підтримують Україну», – вважає експерт.

«Перемога Клінтон на виборах – в інтересах України. Позиція Трампа, навіть якщо вона буде відрізнятися від його передвиборчої риторики, буде більше прихильною до Росії та невизначеною щодо української проблеми», – резюмував він.

Додамо, за словами Путіна, з американськими партнерами переговори також ведуться, але паралельно.

Як повідомляється, лідери «нормандської четвірки» мають намір узгодити дорожню карту щодо Донбасу до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: