До Луцька заборонили возити львівське сміття

Читать на русском
Луцькі депутати відмовилися приймати сміття з інших областей на полігон у селі Брище. Відповідний проект рішення про заборону підтримала Луцька міськрада.
Фото: УНІАН

Луцькі депутати відмовилися приймати сміття з інших областей на полігон у селі Брище.

Відповідний проект рішення про заборону підтримала Луцька міськрада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вголос».

«Всього таємно було укладено чотири договори про приймання львівського сміття з боку луцької влади. Ми приймаємо сміття по 36 гривень за тонну. Тоді як у Львові його приймають у межах 70 гривень за тонну. Крім того, виявлені випадки нелегального вивозу сміття в районах області», – розповів депутат Ігор Поліщук, який є автором проекту рішення.

Жителі Вінниччини заблокували фури зі львівським сміттямДванадцять фур сміття з Львівщини привезли в райцентр Погребище Вінницької області. Фури з побутовими відходами почали блокувати місцеві жителі.

Інший депутат Андрій Козюра зазначив, що львівська влада сама винна в ситуації, що склалася.

«Знаємо, що у Львові зараз сміттєвий колапс. Проблема в тому, що ніхто не знав, що існують якісь домовленості про прийом львівського сміття в Луцьку. Якщо львівська влада за десять років із 40 пропозицій будівництва сміттєпереробного заводу не знайшла адекватну, то проблема тут у львівській владі», – розповів він.

Нагадаємо, у вересні в місті Дніпро розірвали угоду про утилізацію сміття зі Львова. А ось влада Миколаєва, навпаки, підписала розпорядження про тимчасове захоронення львівського сміття на міському полігоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: