Росія відмовилась організувати відеодопит Януковича за запитом України

Читать на русском
Суд РФ не зможе провести допит Януковича та Шуляка в якості свідків у справі про розстріл у Києві 20 лютого 2014 року через відсутність у суді системи відеоконференцзв'язку.

Російський суд відмовився провести допит за допомогою відеозв'язку екс-президента України Віктора Януковича й колишнього командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка в якості свідків у справі щодо розстрілу активістів у Києві 20 лютого 2014 року.

Про це з посиланням на представника суду пише РІА «Новости», передає «Слово і Діло».

Представник суду підтвердив, що до них надійшли відповідні судові доручення Святошинського районного суду Києва, проте пояснив, що вони були «повернуті без виконання» через відсутність «технічної можливості проведення засідань із використанням системи відеоконференцзв'язку».

Це відповідь на другий за ліком запит на проведення відеодопита Януковича й Шуляка на вимогу України.

Генеральна прокуратура України планувала поставити екс-президенту Януковичу «небезпечні питання» щодо розстрілів на Майдані на допиті, який планувалося провести в режимі відеоконференції.

Раніше повідомлялося, що екс-президента Віктора Януковича та екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка після рішення ростовського суду можуть допитати за допомогою відеозв'язку в якості свідків у справі про розстріли на Майдані.

Нагадаємо, ГПУ до кінця 2016 року передасть до суду провадження про створення злочинної організації екс-президентом України Віктором Януковичем і його оточенням за статтею 255 Кримінального кодексу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: