Перша західна компанія отримала можливість зберігати газ в українських сховищах

Читать на русском
Церемонія підписання відбулася перед початком французько-українського бізнес-форуму в Парижі. Відповідно до підписаної угоди, компанія Engie отримала можливість зберігати газ в українських підземних сховищах.

ПАТ «Укргазвидобування» та французька енергетична компанія Engie підписали угоду про співпрацю, яка передбачає можливість зберігання природного газу в українських підземних сховищах.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

«Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і міністр економіки і фінансів Франції Мішель Сапен у п'ятницю взяли участь у підписанні угоди між компанією Engie та ПАТ «Укргазвидобування», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до підписаної угоди, компанія Engie отримала можливість зберігати газ в українських підземних сховищах.

Церемонія підписання відбулася перед початком французько-українського бізнес-форуму в Парижі.

«Нафтогаз» отримає $500 мільйонів кредиту на закупівлю газуНАК «Нафтогаз України» розраховує отримати кредит у розмірі $500 млн під гарантії Світового банку до кінця листопада.

Довідка: Engie (колишня назва – GDF Suez) – велика французька енергетична й газова компанія. Штаб-квартира компанії розташована в діловому кварталі Дефанс, поблизу Парижа.

Як повідомлялося раніше, газовий інтерконнектор між Україною та Словаччиною з квітня почав роботу в двонаправленому режимі, що дозволило європейським трейдерам використовувати українські підземні сховища газу для його зберігання.

Нагадаємо, що Європарламент закликав країни ЄС надалі зменшувати залежність від російського газу за рахунок підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: