Французький бізнес зацікавлений у транзиті товарів через Україну в Китай – Омелян

Читать на русском
Україна та Франція зараз працюють над планом дій, вивченням потенціалу українського ринку й можливостей транзитного потенціалу української залізниці.

Французький бізнес виявив інтерес до реалізації низки інфраструктурних проектів у частині транзиту товарів з ЄС до Китаю та Ірану через територію України.

Інтерес до таких проектів проявили кілька французьких компаній, повідомив у ефірі «5 каналу» міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

«Ми перебуваємо в Парижі з урядовою делегацією на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. За моєю лінією тривають переговори з кількома французькими компаніями, які висловили зацікавленість в інфраструктурних проектах. Відбулася зустріч із компанією французьких залізниць. Обговорювали питання, зокрема, щодо транзиту товарів з ЄС до Китаю та Ірану», – каже Омелян.

За його словами, сторони зараз працюють над планом дій, вивченням потенціалу українського ринку, можливостей транзитного потенціалу української залізниці, а також вивченням потенціалу співробітництва з аеропортами й на внутрішньому водному транспорті.

Гройсман розповів, як планують реформувати «Укрзалізницю»В найближчих планах уряду - серйозна реформа Укрзалізниці, портової інфраструктури і будівництво автомобільних доріг, розповів Гройсман на Ялтинській конференції.

«Ми дуже близько підійшли до конкретних домовленостей, які я б не хотів поки афішувати. Загалом переговори на високому рівні проведені успішно, що свідчить про інтерес Франції до України», – сказав міністр.

Нагадаємо, що в «Укрзалізниці» з'являться сучасні комфортні потяги з безперебійною роботою Wi-Fi.

Раніше глава підприємства «Укрзалізниця» Войцех Бальчун повідомив, що в листопаді цього року в Україні планують запустити двоповерховий електропоїзд Skoda EJ675, який був знятий з експлуатації для ремонту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: