Співпраця України й НАТО є недостатньо успішною – Турчинов

Читать на русском
Україна відкрита до співпраці й хотіла б, щоб НАТО бачило в ній надійного партнера, Альянс має бути зацікавлений у сильній Україні.

Співпраця з європейськими країнами-членами НАТО штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, незважаючи на те, що російсько-терористичні війська продовжують обстріл українських міст.

Про це йшлося на зустрічі секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Олександра Турчинова із заступником генерального секретаря НАТО Алехандро Альваргонсалесом, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО України.

«В цілому успішна співпраця з європейськими країнами-членами Альянсу штучно обходить питання військово-технічного співробітництва, що не сприяє протидії російській агресії та послаблює безпеку в Європі», – вважає секретар РНБО.

За його словами, Україна відкрита до співпраці й хотіла б, щоб НАТО бачило в ній надійного партнера. «Альянс має бути зацікавлений у сильній Україні, яка здатна протистояти будь-яким провокаціям та агресії», – зазначив Турчинов.

Своєю чергою, заступник генерального секретаря НАТО підкреслив, що Альянс зацікавлений у багатогранному співробітництві з Україною й у подальшому буде підтримувати країну на шляху реформування та зміцнення сектора безпеки і оборони.

«Я переконаний, що Україна подолає всі виклики, які стоять перед нею, а ми своєю чергою готові вам активно допомагати в цьому», – сказав Альваргонсалес.

Як повідомлялося раніше, НАТО планує посилити допомогу Україні для реформування сектора безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

Також Північноатлантичний альянс введе до країн Балтії «багатонаціональні сили» для стримування Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: