СММ ОБСЄ зафіксувала перекидання зброї з Росії на Донбас

Читать на русском
Спостерігачі ОБСЄ помітили мікроавтобус із військовими номерними знаками, який перевозив людей у ​​камуфляжі з боку кордону з РФ на непідконтрольну українській владі територію Донбасу. Рух військового транспорту здійснюється й у зворотний бік.

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні зафіксувала випадок перекидання особового складу незаконних збройних формувань на Донбас, а також зброї з території Росії, незважаючи на постійні обмеження в допуску.

Про це йдеться в тексті заяви представника США при ОБСЄ Деніела Байєра, опублікованому на сайті організації, передає «Слово і Діло».

«Незважаючи на обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил, СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили та військову техніку в Україну», – йдеться в заяві.

У тексті йдеться про те, що 17 жовтня спостерігачі помітили мікроавтобус із військовими номерними знаками, який перевозив людей у ​​камуфляжі з боку кордону з РФ на непідконтрольну українській владі територію Донбасу. Спостерігачі СММ ОБСЄ також зафіксували минулого тижня автобус, що перевозив близько 20 осіб у камуфляжній формі назад у Росію.

«Разом із посиленням заборони доступу ОБСЄ ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні», – підкреслив представник США при ОБСЄ.

За його словами, Росія переміщує зброю та боєприпаси на територію Донбасу, підконтрольну бойовикам, в темний час доби, коли держкордон перебуває без контролю.

«Росія має можливості й користується ними, щоб із легкістю переміщувати зброю, паливо та боєприпаси через кордон під покровом темряви й за відсутності спостерігачів ОБСЄ», – заявив представник США.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що на території Донецького аеропорту буде розміщений пункт моніторингу ОБСЄСказано 4 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Буквально минулого тижня Росія знову відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити всі дев'ять прикордонних переходів із Росії в районах України, підконтрольних сепаратистам», – поінформував він.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що ОБСЄ не може гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

Нагадаємо, в звіті ОБСЄ від 7 жовтня заявлено, що Місія міжнародних спостерігачів не змогла продовжити роботу через погрози бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: