На Донбасі загинув один український військовий

Читать на русском
На лінії розмежування в зоні АТО на сході України за минулу добу загинув один військовослужбовець Збройних сил України, поранення отримали ще шестеро бійців.

У результаті бойових дій у зоні проведення АТО на сході України за минулу добу загинув один військовослужбовець Збройних сил України, поранення отримали ще шестеро бійців.

Про це повідомив речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу, передає «Слово і Діло».

«За минулу добу загинув один наш військовий, поранені шестеро», – сказав він.

На донецькому напрямку було особливо неспокійно. НЗФ обстріляли позиції українських військових у районі Авдіївки, шахти «Бутівка», н. п. Опитне.

«Бойовики спробували приховати свої справжні наміри – вибити сили АТО із займаних позицій в Авдіївці. Командування російсько-окупаційних військ задіяло для цієї операції кілька сотень бойовиків, кілька артилерійських батарей, а також БПЛА. Провівши артпідготовку із застосуванням 82-мм мінометів і 152-мм гармат, окупанти намагалися взяти наші позиції штурмом. Для відбиття нападу на передній край нашої оборони прибуло підкріплення. Бойове зіткнення завершилося на нашу користь», – розповів Лисенко.

Рівень безробіття на окупованому Донбасі перевищив 50% – ООНВ результаті конфлікту на сході України рівень безробіття на окупованих територіях Донбасу перевищив 50%.

Речник АП розповів, що бойовики обстріляли з важкого озброєння житлові квартали підконтрольного їм міста Макіївка. «Стрілянина велася з ворожих позицій, обладнаних у районі селища Мінеральне, Яковлівки та Ясинуватої», – сказав він.

Всього за минулу добу на донецькому напрямку було 16 обстрілів, в тому числі 14 із важкого озброєння.

Раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі можна проводити лише після виконання умов гарантування безпеки.

ОБСЄ також повідомило, що розведення військ на Донбасі призупинено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: