Експерт про підвищення зарплат до 3200 гривень: скоріш за все, в березні-квітні на нас чекають вибори

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

З огляду на складну економічну ситуацію й той факт , що ресурсів на підвищення зарплати просто немає звідки взяти, ця заява свідчить, скоріш за все, про вибори ближче до весни.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Тарас Загородний, передає «Слово і Діло».

«Найгірше, що це майже нічого не дасть. Левова частка буде з'їдена захмарною «комуналкою». Зате тепер на субсидії менше людей претендуватимуть», – констатував Загородний.

До того ж, почне «лягати» малий бізнес, оскільки люди – це основні витрати.

«Курс, інфляція – нічого додати. Звідки різко гроші? Це викачані з населення гроші через НАК «Нафтогаз» і намальовані гроші в Нацбанку. Тобто навіть нецільова емісія. Все заради того, щоб ще пограбувати країну», – підкреслив політтехнолог.

«Таке підвищення могло би бути драйвером зростання, якби процентні ставки були нижчими й умови щодо бізнесу покращилися», – резюмував Тарас Загородний.

Нагадаємо, ще на початку вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяв підвищити мінімальну зарплату, але тоді очільник уряду називав набагато меншу цифру - 1762 грн.

У проекті Держбюджету-2017 Кабмін заклав зростання мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на 10% – до 1762 грн. Зараз «мінімалка» становить 1450 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: