Глава МЗС Литви: Росія не супердержава, а суперпроблема

Читать на русском
Європейський Союз і НАТО мають вчасно реагувати та відповідати на агресивні дії Росії, оскільки в останні роки такі кроки в основному були запізнілими.
Лінас ЛінкявічюсФото з відкритих джерел

Європейський Союз і НАТО мають вчасно реагувати та відповідати на агресивні дії Росії, оскільки в останні роки такі кроки в основному були запізнілими.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус під час дискусії в рамках Варшавського безпекового форуму, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Коли ми говоримо про проблемні країни, першою на думку спадає не супердержава Росія, а суперпроблема Росія. Сьогодні важливо реагувати вчасно, а не чекати, поки стане пізно, що іноді трапляється. Йдеться не лише про Литву, йдеться про всі країни й загалом про світову безпеку», – сказав Лінкявічус.

До санкцій проти Росії долучилися ще чотири країни – МогерініНорвегія, Албанія, Чорногорія та Ліхтенштейн продовжили санкції проти Росії до 15 березня 2017 року в зв'язку з агресією в Україні.

Міністр зазначив, що в ЄС є внутрішні проблеми, такі як міграція і вихід Британії, але також є зовнішні загрози – бойові дії в Україні та Сирії.

«Проходить багато зустрічей, самітів, рукостискань, а в цей час в Алеппо гинуть люди ... Ми говоримо про ситуацію в Алеппо, але схожа ситуація була в Україні. Хтось намагається перекроїти кордони. І це не вперше, те ж саме було в Грузії в 2008 році», – додав міністр.

Нагадаємо, що в МЗС України відреагували на приїзд російського президента Володимира Путіна до Криму 26 жовтня, відзначивши, що він може літати на півострів лише з дозволу Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: