Гонтарева розповіла про інфляцію та зростання ВВП на наступний рік

Читать на русском
Голова Національного банку Валерія Гонтарева повідомила, що прогнозоване НБУ зростання ВВП у 2017 році складе 2,5 відсотки.
Валерія ГонтареваФото: НБУ

Темпи зростання валового внутрішнього продукту в Україні у 2017 році складуть 2,5%, а ще за рік – підвищаться до 3,5%.

Такий прогноз озвучила глава Національного банку Валерія Гонтарева, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора та «РБК-Україна».

«У середньостроковій перспективі очікуються більш помірні темпи зростання, ніж прогнозувалося раніше: в 2017 році – на 2,5%, в 2018-му – на 3,5%. Головним чином зниження прогнозованих темпів зростання ВВП у ці роки пов'язане з переглядом припущень щодо зовнішньої кон'юнктури для українських експортерів», – йдеться в повідомленні НБУ.

Водночас, прогнозуючи рівень інфляції на наступний рік, голова Нацбанку в спілкуванні з журналістами зазначила, що він залишається незмінним.

У Мінфіні пояснили, як покриють витрати на підвищення мінімальної зарплати вдвічіПідвищення мінімальної заробітної плати в 2017 році до 3,2 тис. грн вимагає додаткових надходжень до скарбниці на рівні 28 млрд грн, які Мінфін планує залучити за рахунок перерозподілу в рамках коригування Держбюджету на 2017 рік.

«НБУ зберіг незмінним прогноз споживчої інфляції на 2016-2018 роки на рівні цільових орієнтирів... Вересень став шостим місяцем поспіль, коли інфляція була на однаковому рівні. Вона становила 7,9% у річному вимірі й відповідала прогнозами НБУ», – розповіла Гонтарева.

Підвищення споживчої інфляції, за її словами, відбулося в результаті підняття адміністративно-регульованих цін і тарифів.

Нагадаємо, наприкінці вересня віце-прем'єр Павло Розенко запевнив, що наступного року соціальні стандарти будуть підвищуватися швидше, ніж інфляція. А днями, як відомо, в уряді заявили про намір підняти мінімальну заробітну плату до 3200 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: