Україна і Молдова будують залізницю в обхід Придністров'я

Читать на русском
На ділянці Арциз-Басарабяска (Бессарабка)-Рені буде можливість організації пасажирського сполучення.

Україна і Молдова починають будівництво ділянки залізниці Бессарабка-Березине в обхід Придністров'я.

Про це повідомляє Blackseanews, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, в рамках підготовки до реалізації проекту вже до кінця 2016 року буде виконано 6 км капітального ремонту колії на ділянці Арциз-Березине. Після чого шляхи підуть в молдавську Бессарабку (Басарабяска).

За підсумками зустрічі представників «Залізниці Молдови» та «Укрзалізниці», підтверджена можливість організації пасажирського сполучення на ділянці Арциз-Басарабяська (Бессарабка)-Рені.

Проект будівництва залізниці з України через Молдову до Румунії в обхід Придністров'я схвалений Одеською обласною адміністрацією.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що Україна не буде пропускати російських військових до Придністров'яСказано 5 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і Президент України Петро Порошенко провели зустріч на прикордонному пункті пропуску Паланка-Маяки-Удобне в 60 км від Одеси, де домовилися про співпрацю у сфері взаємодії на кордоні.

Нагадаємо, що у вересні лідер невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Євген Шевчук підписав указ «Про реалізацію підсумків республіканського референдуму від 17 вересня 2006 року про визнання незалежності Придністров'я з його подальшим приєднанням до Росії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: