Столтенберг розповів про плани розгортання сил НАТО в Чорноморському регіоні

Читать на русском
Північноатлантичний альянс планує посилити присутність у водах Чорного моря за рахунок румунської бригади, а в небі – завдяки британській авіації.
Єнс Столтенберг

НАТО планує посилення військової присутності в Чорноморському регіоні – як на морі, так і в повітрі.

Про це повідомив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Зокрема, як зазначив він, військово-морські сили НАТО поповняться бригадою під керівництвом Румунії, а повітряні – британською авіацією.

Крим може стати новою зоною нестабільності в Чорноморському регіоні – експертПолітичний аналітик прокоментував остаточне рішення суду РФ щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

«Ми зміцнимо нашу присутність у районі Чорного моря, залучивши бригаду під командуванням Румунії, а також забезпечимо нашу присутність у повітряному просторі й на морі. Велика Британія заявила, що надаватиме військово-повітряні сили та засоби для забезпечення патрулювання повітряного простору», – зазначив Столтенберг.

Більше деталей про розгортання сил Альянсу в Чорноморському басейні генсек організації пообіцяв повідомити в лютому наступного року.

Нагадаємо, раніше Столтенберг підтримав ініціативу «нормандської четвірки» щодо створення дорожньої карти виконання Мінських угод. Також в Альянсі пообіцяли посилити допомогу Україні в реформуванні оборонного сектору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: