З 2017 року дітей із додатковими потребами будуть зараховувати до загальноосвітніх шкіл

Читать на русском
З 1 вересня 2017 року припиниться набір учнів до підготовчих і перших класів спеціальних шкіл, дітей будуть вчити в інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

З 1 вересня 2017 року в Україні діти із затримкою розумового розвитку будуть навчатися в спеціальних чи інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідну постанову було затверджено сьогодні, 26 жовтня, на засіданні Кабінету міністрів України, передає «Слово і Діло».

В рамках цієї постанови передбачається, що вже до 2022 року всі українські діти, які навчаються в спеціальних школах (школах-інтернатах) для дітей із затримкою психічного розвитку, поступово перейдуть на навчання до загальноосвітніх шкіл.

«Це допоможе забезпечити рівний доступ до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами, сприятиме їхньому успішному навчанню, розвитку й соціалізації. Крім того, вони отримають можливість отримувати освіту, проживаючи в сім'ї», – аргументують рішення в Кабміні.

Перед тим, як перейти на навчання до загальноосвітніх закладів, ці діти будуть вчитися в спеціальних підготовчих класах, а вже потім перейдуть до спеціальних та інклюзивних класів загальноосвітніх навчальних закладів, де розвиватимуться разом зі звичайними дітьми.

Нагадаємо, з грудня 2016 року будуть підвищені соцвиплати інвалідам із дитинства та дітям-інвалідам.

Зазначимо, що з 2018 року Верховна Рада України планує запровадити 12-річну школу.

Раніше повідомлялося, що в Київській області проінспектують усі школи, садочки та лікарні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: