Автомобільний газ подорожчав через українські санкції проти російського перевізника

Читать на русском

За тиждень, із 19 до 26 жовтня, оптова вартість скрапленого газу в Україні зросла на 10 відсотків.

За період з 19 до 26 жовтня ціни на скраплений вуглеводневий газ в оптовому сегменті показали підвищення на 10% або на 1634 грн/т – з 17 тис. 256 грн до 18 тис. 890 грн/т.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані щоденного цінового моніторингу ринку нафтопродуктів консалтингової компанії UPECO.

З 19 до 26 жовтня вартість скрапленого газу автомобільними нормами (на умовах ddp і fca ДПС/ГПЗ) показала підвищення на 1634 грн/т – з 17 тис. 256 грн до 18 тис. 890 грн/т. Станом на 26 жовтня цього року ДПС оптова ціна газу коливалася в діапазоні 17 тис. 500-19 тис. 500 грн/т.

«Збільшення цін на газ обумовлено зростанням імпортних котирувань, а також інформацією про запровадження санкцій України проти найбільшого російського залізничного перевізника скрапленого газу компанії «СГ-транс», – пояснюють у компанії.

Автомобільний газ українського походження різко впав у цініВ ході електронного аукціону 28 вересня запропонований «Полтавською газонафтовою компанією» скраплений вуглеводневий газ обвалився в ціні на на 2650 грн/т – до 17 950 грн/т.

Трейдери відзначають, що цей тиждень стане вирішальним у ситуації з рухомим складом «СГ-транс». Хоча дія заборони на в'їзд цистерн «СГ-транс» тимчасово була зупинена, учасники ринку вважають, що з початком листопада він буде відновлений.

Як повідомлялося раніше, в Україні аомітною стала тенденція до зниження ціни газу з кінця вересня. Після цього вартість газу на низці АЗС опустилася до 10 гривень за літр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: