Stratfor про вбивство «Мотороли»: Кремль позбувається свідків військових злочинів

Читать на русском
Москва має намір поступово позбавлятися найбільш одіозних і погано контрольованих польових командирів бойовиків та свідків військових злочинів Кремля на Донбасі, зокрема збитого Боїнгу МН17.
Фото з відкритих джерел

Москва має намір поступово позбавлятися найбільш одіозних і погано контрольованих польових командирів бойовиків та свідків військових злочинів Кремля на Донбасі, зокрема збитого «Боїнгу» МН17.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Новини».

Зазначається, що «Моторола» став п'ятим із грудня 2015 року «високопоставленим» найманцем, який був знищений далеко від лінії бойових дій.

РФ відмовилася вибачатися за збитий малайзійський «Боїнг» MH17Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров відмовився вибачатися від імені Росії за загибель людей, що перебували на борту Боїнга рейсу MH17, збитого російським ЗРК Бук на Донбасі.

На думку аналітиків, найбільш імовірним сценарієм вбивства «Мотороли» є конкуренція між бандформуваннями на Донбасі й ліквідація бойовика, який «багато знає», спецслужбами РФ.

Ця версія ґрунтується на тому, що останнім часом у «ДНР» та «ЛНР» спостерігаються «кадрові перестановки», а ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницький «втратив контроль над питаннями гарантування безпеки».

Аналітики пишуть, що незадовго до вбивства Арсеній Павлов («Моторола») нібито був направлений до Луганська, «щоб навести там лад», і це могло підштовхнути Плотницького до його вбивства.

Нагадаємо, нещодавно російський політолог Валерій Соловей заявив, що причетні до катастрофи МН17 хочуть дати свідчення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: